Aquest web utilitza només aquelles cookies necessàries per indicar que has llegit i acceptat aquest avís i, així, evitar que surti més en el futur; i també algunes externes provinents d'enllaços i visualitzacions d'altres llocs, com dels vídeos del canal de YouTube d'Arqueonet que mostrem en algunes seccions. Trobaràs més informació als apartats Política de cookies i Protecció de dades . Moltes gràcies.

.

.

Cultura compartida

Activitats per fer en família, articles per dedicar una estona a la lectura, enllaços a vídeos de diferents temàtiques... Compartim recursos per si vols dedicar, sense cost, part del teu temps d'oci a la cultura.

Per ara tenim penjades algunes activitats familiars. Anirem ampliant!

Imatge cultura compartida

Les cultures del Món. Mapa i cronologia

En aquest recurs et facilitem un mapa de situació de les principals cultures de l’antiguitat i una cronologia comparada de les mateixes.

-

Descarrega'l

Imatge cultura compartida

Taller de piràmides

Les piràmides són les tombes on s’enterraven els faraons d’Egipte entre les dinasties III i XII. En aquest recurs les coneixerem i en construirem una.

-

Descarrega'l

Imatge cultura compartida

La casa romana

En aquest recurs trobaràs una plantilla per construir una casa romana.

-

Descarrega'l

Imatge cultura compartida

Pinta l’antic Egipte

En aquest recurs trobaràs unes quantes icones de les més famoses obres d’art i monuments de l’antic Egipte perquè els més petits aprenguin i coneguin els principals personatges i indrets més famosos del país dels faraons.

-

Descarrega'l

Imatge cultura compartida

Taller del monestir medieval

A l’edat Medieval, en els temps que vivien Reis, cavallers, monjos i camperols, la vida transcorria tranquil·la a les ciutats, vil·les i monestirs medievals. O potser no tan tranquil·la! En aquest recurs trobaràs una plantilla per construir un claustre medieval.

-

Descarrega'l

Imatge cultura compartida

L’alfabet egipci

Entre els milers de signes que formen l’escriptura jeroglífica, els grecs van aïllar-ne uns quants per poder escriure els noms dels seus faraons i de les seves ciutats; d’aquí en va sortir l’anomenat alfabet egipci. Fés pràctiques de jeroglífics!

-

Descarrega'l

Cultura compartida